A fogorvos válaszol

foghuzás után fogdarab

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!2010.Március 24-én eltávolitották alsó két darab 4-es fogamat.Már 1 hét eltelt a fohuzás óta és a seb kezd összehüzódani az inyem rózsaszin. Étkezés után Ki szoktam pucolni a fogak helyét és azt tapasztaltam,hogy mikor az inyfalamhoz hozzáér a nyelvem felől a pálcika ott valami kemény lap szerű akadályba ütközik. Külsőleg nem látható hogy ott bármilyen csontszilánk lemorzsolódott volna de attól tartok hogy a fog felának egy vékony része esetleg benne maradhatott. Eléggé érzékeny is az a terület. Mi vele a teendő? Kilökődik magától vagy neadja Isten sebészeti úton kell eltávolitani? Segétségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Brusznyai Eszter

Válasz

Az, hogy bennmaradt-e fogdarab vagy sem, annak eldöntéséhez szájüregi röntgenfelvétel készítése szükséges!

Nagy valószínűséggel az eltávolított fogak körüli csontmedret érzi, amely a nyelv felőli oldalon vastagabb és így lassabban esik össze.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk