A fogorvos válaszol

foghúzás után is duzzanat az íny felett

.

Üdvözlöm!Az én sztorim: körülbelül 5 éve begyulladt a fogam, de már annyira, hogy mire fogorvoshoz keveredtem, gyökérkezelésre került sor, annyira súlyosnak vélte a problémát a doktornő. Miután gyökérlezelte időnként mind a mai napig érzékeltem lüktetést, fájdalmat a gyökérkezelt fogamban. Előző év decemberében odáig fajult a fájdalom, hogy kisebb koccanáskor is fájt már a fogam, erős fájdalom, égő melegség és fejfájás ami megkeserítette a karácsonyom…Antibiotikumot írt nekem fel a fogorvos és elküldött fogröntgenre. Egy hónapra rá megjelent a fogaim felett, már az orrom tövéig érő keményebb duzzanat az ínyemben, vagyis affölött. Antibiotikum kúra következett ismét, mely után a dudor ugyanúgy ott maradt. Doktornő a foghúzást javasolta, mely meg is történt. Azóta 1 hét telt el, a duzzanat ugyanúgy ottvan, a fogam helye kicsit lüktet, kicsit fáj.Hogyan távozik el a duzzanatban lévő genny? Vagy egyáltalán az? Vagy idő után” apadni” fog? Köszönöm válaszát, remélem elég részletesen fejtettem ki.

Válasz

A duzzanat megszünéséhez akár hetekre is szükség lehet! Abban az esetben, ha a fogeltávolítást követően 3- 4 héttel nem csökken a duzzanat, akkor fogászati CT, CBCT felvétel készítése javasolt!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk