A fogorvos válaszol

Foghúzás után megszűnik a ciszta?

Tisztelt Doktornő!Ez év márciusában fájlaltam az egyik fogam, ezért elmentem a körzeti fogorvosomhoz. A doktornő gyökérkezelést javasolt, ami meg is történt. 11 alkalommal jártam ezzel az egy foggal, de mindig mikor be lett tömve gyógytöméssel, begyulladt a fog. Az utolsó kezelésemnél fel lett tárva a fog, hogy távozzon a genny. A gyulladás nem szűnt meg már így sem. Így hát elmentem egy másik fogorvoshoz, aki már a röntgen felvételből megállapította, hogy ciszta található a fogam gyökércsúcsi részénél. Foghúzás lett belőle a mai napon. 1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Így hogy el lett távolítva a kérdéses fog, a ciszta megszűnik, vagy okozhat-e még problémákat? Válaszát köszönöm!

Válasz

Abban az esetben, ha a foghúzást követően jól ki lehetett tisztítani a csontfelületet is, akkor a ciszta eltávolításra került és így a későbbiekben nem lesz panasza.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk