A fogorvos válaszol

Foghúzás után szétnyílt arcüreg

T. Adrienn

Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

Szeptember elején begyulladt a bal felső 6-os fogam. Feldagadt az egész fejem, felhívtam a fogorvosom, aki írt fel Dalacint, be is szedtem is 2 dobozzal, majd miután többször hívtam, adott időpontot okt. 20-ra. Mivel közben megint begyulladt, másik fogorvost kerestem. Aki okt. 2-ra adott is időpontot. Majd kérdezte, hogy mi a panasz… mondtam neki. Mondta, hogy akkor azért röntgenezzük meg, aztán, hogy megnézi azért. Megállapította, hogy nem kell röntgen, ez csak egy sima foghúzás lesz. Egy órán át próbálta meg kihúzni a fogam, ami nem akart kijönni, miközben semmit nem mondott, egyetlen egy szót sem szólt hozzám, őrjöngött, üvöltözött, dobálta az eszközöket. Aztán megint nagy ordibálás, hogy szétnyílt az arcüreg. 4-szer állt neki össze varrni, mert elszakadt a cérna… (nem szájsebész) Miután másfél óra után végzett, közölte, hogy átszakadt az arcüreg, de hát van ilyen… 😞😔11 nap múlva kellett menjek varratszedésre, amit ki is szedett, de mondta, hogy még nem zárt össze. Nagyon vigyázzak, mert ha nem forr össze, akkor egy hét kórház meg komoly műtéttel lehet helyrehozni …😠Legyek óvatos. De semmi más információt nem mondott. 3 hete történt a beavatkozás, azóta is folyamatosan feszül, fáj az arcom. Ez mennyi ideig „normális”? Honnan fogom tudni, hogy összezárt? Annyira megvisel lelkileg ez az egész, hogy egy idegroncs lettem…
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Adrienn

Válasz

Kedves Adrienn!

Amennyiben az arcüreg nyitva van, azt Ön valószínűleg úgy észlelheti, hogy ivás közben a folyadék felmegy az orrába. Javaslom, hogy mielőbb keressen fel szájsebészeti rendelést, ha az arcüreg felett az íny eddig nem hámosodott át, akkor az arcürege ezidő alatt befertőződött. Ilyen esetben szükség lesz egy 3D CT felvételre, hogy lássuk pontosan az arcüreg jelenlegi állapotát, továbbá mindenképp szájsebész szakorvosnak kell elvégeznie a következő sinus-zárás beavatkozást. Keresse rendelőnk bármely szájsebészét bizalommal! 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk