A fogorvos válaszol

Foghúzás után vérzik a fogam. Meddig fog tartani?

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!Tegnap kivették az egyik felső bölcsességfogam. Nem állt el a vérszivárgás ezért még aznap visszamentem és összevarták, de vagy nem jól vagy utat „tört” magának a vér mert még mindig szivárog bár kevésbé. Főleg ha alvás közben. Állítolag négyfelé állt a fogam gyökere és nehezen jött ki. Általában foghúzás után meddig vérzik a fog? Ez alvadási probléma lehet, vagy ennyire mély a seb?Amúgy 4 éve vannak peridokusan visszatérő lázaim torokfájással, és bőrproblémákkal. 4 éve elég sok hajam kihullott bár nem foltokban inkább hormonálisnak tűnt, csak az volt aggasztó hogy elég hirtelen fél év alatt sok hajat vesztettem. Azóta járom az orvosokat, és most két orvos is azt mondta nagyon valószinű, hogy góc van a fogamnál. Okozhat ez ilyen periodikus garatgyulladást magas lázzal? Köszönöm szépen a válaszát!Cs. András

Válasz

Fontos, hogy felpolcolt fejjel aludjon, ne szivogassa a sebet és ne öblögessen! Ha továbbra is fennáll a szivárgá, akkor kérem keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát!

Az elhúzódó véralvadás hátterében állhat véralvadási probléma, ennek kiderítése érdekében ajánlott vérképet készíttetni.

A gócbetegségek esetében sajnos csak időben visszafelé lehet megmondani, hogy mi is okozhatta a problémát. Így, ha Önnek megszünnek a periódikus garatgyulladásai, amelyek magas lázzal jártak és a fogai teljesen rendbe lettek tetetve, akkor mondható, hogy a fogak álltak a periódikusan jelentkező megbetegedés hátterében.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk