A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni bajok

.

Üdvözlöm,

Másfél hónapja kihúzták egy fogam, ami teljesen elhalt, kiesett, de az allja bentmaradt. A húzás utántól pár napra kialakult izomfájdalom a lábaimban, később az egész testemben majd az arcomban is, leginkább a fülem tájékán. Eddig egy fogorvos sem tudta megválaszolni a panaszaimat. Azt a verziót mondták, hogy van esély rá hogy a kihúzott fog gócos volt, tekintve hogy teljesen elhalt és a húzással kiszabadultak a baktériumok ill toxinok a vérembe, amik panaszt okoznak. Ön szerint valóban megtörténhet ilyen? A CRP szintem nem emelkedett, de a fehérvérsejt konstans igen. Mennyi időbe telik míg egy kihúzott gócos fog okozta gondok helyreállnak a szervezetben? Lehet ezt esetleg valamilyen szerrel gyorsítani? Hallottam olyat is, hogy nem panaszos fog húzása után előjönnek a tünetek, majd pár hónap múlva elmúlnak. Nagyon meg vagyok ijedve hogy sosem jövök helyre. Önöknél van esetleg ilyenre specialista?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Góctünetek nem egy gócos fog eltávolítása miatt alakulnak ki, hanem mert a góc a szervezetben van. Javaslom keressen fel szájsebészetet, röntgenen ellenőrizni kellene az extractios területet (pl nem maradt-e bent foggyökér), adott esetben szükség lehet a seb ismételt áttisztítására. Azonban azt tudnia kell, hogy a góctünetek nem köthetőek egy adott ismert góchoz és csak visszamenőleg a góc eltávolítása után azonosítható be, hogy egy adott góc okozta-e a tüneteket. Góctünetként egyébként jellemzően nem izom, hanem ízületi fájdalom szokott jelentkezni, de ha góc van a szervezetében, azt mindenképp javasolt megszűntetni. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk