A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni duzzanat a foginyem

S. Kitti

Üdv!
Olyan problémával fordulok önhöz múlt héten kiderült,hogy arcüreggyulladásom van a 26os fogamtól,a fogorvosom mindezt cáfolta,kifúrta a fogam 2 gyökért feltárt(első fúrásnál már kegyetlenül fajt ezért kertem injekciot..)egész éjjel nem bírtam aludni..(röntgen,FOG.látott) FOG.küldött szajsebeszetre ahol elmondták a fogorvos nem elég gyöker csúcsot tart fel s hiába is mondta,hogy volt már gyokerkezelve a fogam abba gyokertomes nem volt soha! Így ő is megerősítette,hogy a fogam miatt lett arcureggyulladasom!
Na vissza terve a kérdésemre.. kihúzták a szajsebeszeten a fogam de viszont az nap este eléggé vérzett is(múlt hét pénteken lett kihúzva) szombaton azt vettem eszre,hogy ilyen nagy dudort érzek a kihúzott fog fölött és a mellette levő fogam felett.. ami kegyetlenül fajt és ma vissza mentem a szajsebeszetre azt mondtak h normális… de viszont nekem ettől olyan mintha gátolná a beszédem és se rá feküdni se hajolni nem tudok miatta mert lüktet és tényleg faj.. annyit mondtak,hogy várjak 1 hetet mert lehet elmúlik ha nem akkor megvágják… de viszont én ez miatt táppénzen vagyok és ha esetleg nem várom ki azt az 1 hetet hanem vissza megyek még a héten pénteken maga szerint fognak velem foglalkozni? Amikor hozza erek ilyen kemény és minimálisan éles.. válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem lehet megmondani, hogy ez az érzékeny duzzanat a beavatkozás miatt alakult-e ki és a normális  gyógyulási folyamat része vagy esetleg begyulladt a terület és a tályog megnyitása és/vagy gyógyszeres kezelés lenne-e szükséges. Panaszok fennállása vagy rosszabbodása esetén mindenképp keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvost.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk