A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni fájdalom az arcüreg felé.

Tisztelt Doktornő! Kétségbe estem mert lassan 3 hónapos tortúra után sem látom a kiutat mikor egy Jh.6-os gyökérkezelésre és egy fémmentes korona miatt mentem lecserélni a régi 4-5-6os koronámat. Mivel az 5-ös gyökér kezelt(jó) és a 6-os kissé érzékennyé vált nyomásra, ezért nem vártam meg míg baj lesz és elszántam magam a cserére. Megesett a gyökérkezelés majd a csap behelyezés is és sajnos nem volt jó nagyon furcsa feszítő érzés kísért folyton! 2 hónap telt el majd arra a diagnózisra jutottunk, hogy a csaptól szétrepedt a gyökér és ez a fog kárba ment! Nagyon elkeseredtem és kihúztuk a 6-os fogam. Most két hét után viszont az arccsontom alatt és a húzott fog felett eléggé érzékeny és nyomásra fáj! Valamint apró fehér dudorka van a húzott fog felett az ínyen. A seb gyönyörű mivel 3% H. peroxiddal és Meridollal öblögettem naponta többször. Létezik, hogy az injekció helye betályogosodik vagy valami más baj lehet? Mit tanácsol?Válaszát előre is megköszönöm!

Válasz

Közvetlen a húzás után nem javasolt az öblögetés, mert ennek következtében eltávolítja a véralvadékot a sebből, szabadon hagyva ezzel csontfelszínt, ami rendkívül érzékeny. Ez azonban a húzást követő kb. 4. napon jelentkezett volna. Javaslom, készítsenek a fog helyéről kontroll szájüregi röntgenfelvételt annak ellenőrzésére, hogy sikerült-e minden gyökérdarabot kellően eltávolítani. Ha nem, ezt most meg kell tenni. Előfordulhat, hogy a fogeltávolítás sikeres volt, mégis szükséges lehet megismételni a seb kitisztítátását. Nem az injekció helye tályogosodott be, lehet, hogy egyszerűen ez a seb kissé elhúzódóbban gyógyul.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk