A fogorvos válaszol

foghúzás utáni ízérzés zavar ???

D. Alfrédné

Tisztelt Doktor úr/nő !

Húsvét hetében kb. 2 nap leforgása alatt úgy begyulladt az egyik alsó metszőfogam, hogy az elviselhetetlen fájdalom miatt ki kellett húzni. A húzás is iszonyú fájdalommal járt az érzéstelenítő ellenére. Ezek után nagyon fájt az egész állkapcsom, még a fülem felé is kisugárzott a fájdalom, csonthártya gyulladásom lett melyre Aksolin antibiotikumot szedtem 1 hétig. A mai napig érzékeny a fogam helye, viszont pár hete vettem észre, hogy nem érzem úgy az ízeket mint előtte – nem vagyok covidos -, leginkább az ételek sósságát nem érzem, de mindennek más íze van mint ami kellene. Lehetséges hogy összefüggés van a foghúzás/csonthártya gyulladás és az ízérzés zavar között, vagy másfelé keressem a problémát ?
Köszönettel várom válaszukat:
Judit

Válasz

Kedves Judit!

A foghúzásnak nincs semmilyen befolyása az ízérzékelésre, azonban ha továbbra is panaszos a fog helye, javaslom, keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát vagy szájsebészetet kontroll céljából.  

üdvözkettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk