A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni kellemetlen lehellet

Tisztelt Doktor úr/nő! Kb. egy hete kihúzták két fogamat és mindkettőt össze is varrták (a varrat jelenleg is bent van). Azonban 3-4 napja eléggé kellemetlen szájszagom van, ami a fog helyéből ered. A seb körül nem látszik semmi különös, szép tiszta. Mi lehet az oka? Talán a varrat? Mossam erősebben a fog helyét? Előre is köszönöm!

Válasz

Javaslom, keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát. Egyrészt a varratot is el kell távolítani, másfelől pedig lehet, hogy a varrat ellenére kiesett a véralvadés a sebből, ilyenkor a seb begyullad, fájdalmas lehet, váladékozhat és kellemetlen szájsazgot okozhat. Ezt néhány napos helyi gyógyszeres kezeléssel lehet megszűntetni.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk