A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni mérhetetlen fájdalom

Jóestét!Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy hétfőn kihúzták a bal oldalon alul a hátsó rágófogam.Azt kell tudni,hogy olyan kontármunkát végeztek rajtam,hogy a sírás kerülgetett.3percet ültem érzéstelenítővel utána „nekiállt” a fogam kihúzásának,jajjgattam mindent éreztem.Nem is ez a lényeg.Hanem nekem akkor mondott a doki egy olyat h szednem kell a Dalacint napi 3×1-et mert a foghúzás során csontot ért.Ez mit jelent pontosan?Mert nekem az elmúlt 2 napban olyan fájdalom van a kihúzott fogam helyén,szó szerint mintha csontfájdalom lenne,és 4 óránként be kell vennem egy Cataflamot,h elviseljem a fájdalmat ami az állkapcsomban van és kisugárzik a többi fogamba.Kérem segítsen mit csináljak ?hova forduljak,ha kell ezzel fordulni valakihez?mert nagyon el vagyok keseredve és ez a fájdalom szörnyű.Köszönöm előre is válaszukat.Üdv.:Renáta

Válasz

Minden fogeltávolítás alkalmával érintett a csontszövet, hiszen az tartja a helyén erősen a fogakat. Javaslom, keressen fel szájsebész szakorvost és készítsenek röntgenfelvételt annak megítélésére, szükség van-e újabb beavatkozásra vagy konzervatív terápiát folytassanak! Amennyiben maradt benn gyökér- vagy csontszilánk, azt el kell távolítani!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk