A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni panaszok

3 napja (hétfő) húzták ki a bal felső 6. fogam. Még máig (csütörtök) kell szednem a Dalacint, a seb melletti fogakat mosom, de óvatosan.Azonban a kihúzott fogamnál kívül az íny halványan fehéres (talán mintha lepedék lenne), ez ilyenkor normális dolog?Volt ahol azt olvastam, hogy a seb szélét és az ínyt meg lehet mosni már fogkefével, de én nem merem, nehogy újra vérezzen.Tegnap este óvatosan öblögettem kamillával. Szeretném megkérdezni, hogy ez elég-e, és segíti-e a seb gyógyulását?Még azt szeretném megkérdezni, hogy napközben a húzás óta sokkal többet iszok mint máskor, mert állandóan úgy érzem, hogy kiszáradt a szám, éjszaka viszont kevesebbet (igazából semmit sem) iszok, és mikor megébredek reggel a nyálam nem tiszta átlátszó mint húzás előtt, hanem ilyenkor nagyon halványan pirosas-narancssárgás (napközben nagyon ritkán ilyen). Ez még 3 nap után nem jelent problémát?

Válasz

Ha a kihúzott fog helyén fehéres-sárgás színű réteget lát, akkor az a gyógyulási folyamat során a húzás helyén megjelenő egy bizonyos sejttípúst jelent, ami elengedhetetlen az optimális sebgyógyuláshoz. Ha ilyen színű elváltozást az íny külső felületén tapasztal, akkor az biztosan lepedék, és azt el kell távolítani. Foghúzás után is fontos a megfelelő szájhigiéné!
 
A következőket tanácsolom:Vásároljon soft vagy supersoft fogkefét és a húzott fog körüli ínyt óvatosan mossa meg. Semmivel ne öblögessen, amíg az íny össsze nem zárult a húzás helye felett!

Az, hogy Ön most többet iszik napközben, az egyáltalán nem jelent problémát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk