A fogorvos válaszol

foghúzás utáni panaszok

Tisztelt Doktor Nő/Úr!20 éves vagyok, és azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy hete kihúzták az egyik fogam, és nagyon csúnya a helye. Tegnap fel is dagadt picit az arcom de folyamatosan jegelem és Phlogosol oldattal öblítem a szám, de nem javult sokat. Sajnos nem csak ez az egyetlen probléma. Azóta a lehelletem nagyon kellemetlen és erős szagú, és nem tudok már mivel próbálkozni, hogy jobb legyen.Tudna ajánlani valamit, vagy jobb lenne ha visszamennék az orvoshoz?Előre is köszönettel:Adrienn

Válasz

 

Mivel gyakran gyulladásban levő fogat vagy gyökeret távolít el a fogorvos, vagy a húzás után a páciens szívogatja, öblögeti a sebet (estleg dohányzik), vagy nehezen jött ki a fog, ezért nagyobb trauma érte a területet, gyakran kialakul a húzás helyén egy gyulladás (ostitis alveolaris), ami tulajdonképp a foggyökeret körülölelő csontnak a gyulladása. Ezt helyi kezeléssel (fertőtlenítés, gyógyszeres pakolás, soft laser) a fogorvos kell, hogy gyógyítsa, esetleg antibiotikum terápiával kiegészítve. Ezért javasoljuk, hogy mihamarabb keresse fel fogorvosát! Esetleg érdemes egy röntgenen ellenőrizni, hogy nem maradt-e valami a csontban.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk