A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni piros így

Tisztelt Doktornő/Úr!
12.-én pénteken húzta egy fogorvos bal oldalon a szemfog melletti fogamat. A seb helyére nem kaptam gézlapot és próbáltam nem köpéssel csökkenteni a vért a számban. Egy órára rá elállt a vérzés. Otthon láttam, hogy valamilyen kis fekete dolog van a sebben, tippem szerint ez volt a vérdugó. Vasárnap már ilyet nem láttam, de a seb sem volt már túl nagy.
Ezután hétfőn elkezdtem corsodyllal áztatni a sebet, nem szívtam és öblögettem, csak ott tartottam. Ezt napi kétszer csináltam és csinálom továbbra is.
Tegnap este vettem észre, hogy egy piros csík van a sebnél és mintha a seb jobban meglett volna nyílva mint eddig. A seb illetve a fog helye nem fáj és sajnos az ínyem többi része is gyulladt a számban.
Ez normális ilyenkor?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy nem tisztítja megfelelően a húzás környékén lévő fogakat, védve ezzel a húzott terület. Ilyenkor felhalmozódik a fogakon a lepedék, ami ínygyulladáshoz vezet.

A sebbel kapcsolatban leírása alapján sajnos nem tudok mit mondani, ehhez látni kellene a területet.

Bizonytalanság, vagy panasz esetén kérem keresse fel a beavatkozást végző orvos kollégát kontroll céljából!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk