A fogorvos válaszol

Foghúzás utáni szájzár

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a problémám hogy 3 hete szájzáram van ami nem akar enyhülni.Csináltatom a fogaim és elég sokat ki kellet huzni.Alulrol egy alkalommal egyszerre 3-mat huztak 5-ször szurtak meg amik valoszinüleg gyulladásban voltak, mert nem használt az érzéstelenítő úgy hogy éreztem mindegyik huzását.Rá 3 napra erős szájzár alakult ki állitólag a bölcsességfog gyulladásától amire kaptam Dalacint és még aznap kihúzták azt is 4-szer szúrtak akkor beszedtem az antibiotikumot elmúlt a gyulladás de a szájzár nem engedett. Visszamentem az orvoshoz mert már a fülem is és a fejem is fájt tőle. Azt mondta ki kell nyitni és megpróbálta szétrántani ami borzasztó fájdalommal járt másodjára már nem engedtem meg és felkerestem egy szájsebészt elmeséltem az elözményeket és azt mondta nem kell vele semmit csinálni majd kinyilik magátol valamikor az evés meg a beszéd eleget tornáztatja.(Jópofa az „evés”)Azota sincs enyhülés egy ujnyira sincs nyitva a fogsorom.MI lehet a baj?Mit tehetek?Segtségét elörre is köszönöm Tisztelettel Szalay Brigitta

Válasz

A szájzár oka a szájnyitó izmok gyulladásos állapota. Ez az állapot kialakulhatott a fogak által okozott gyulladástól, illetve az érzételenítők okozta bevérzéstől. A vérömleny felszívódásával és a gyulladás elmúltával a szájzárnak enyhülnie kell! A gyógyulást gyorstíthatja a soft- lézer kezelés.

De mivel Önnek ilyen nagyfokú a szájzára és ez az állapot régóta fennáll, ezért azt javaslom mindenképpen keressen fel szájsebész szakorvost.

Fogászati Központunk szájsebész szakorvosai hétfőtől szombatig reggel fél nyolctól este nyolcig várják kedves pácienseiket!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk