A fogorvos válaszol

foghúzás,antibiotikum

Üdvözlöm és köszönöm előző válaszát.Lenne még egy kérdésem.Ma kihúzták a bal oldalról a fogaimat és antibiotikumnak (Augmentin DUO) írt fel a szájsebész.Csak itthon vettem észre hogy 3 hete ugyanezt az antibiotikumot szedtem tüdőgyulladásra 1 héten át.Elmenejek e háziorvoshoz holnap hogy új antibiotikumot írjon fel vagy nyugodtan használhatom ezt mert nem szokott hozzá a szervezetem.És a doktor mondta hogy semmi tej,fűszer,kávé stb. amíg a varratokat ki nem szedik.Ha alábbhagy a vérzés amire azt mondták kb.24 óra szopogathatok például csokit vagy vízbe áztatott kekszet,levest,vagy főzeléket?

Válasz

Valószínűleg egy teljes antibiotikum kúrától még nem váltak ellenállóvá a szájüregi baktériumok. Az Augmentin hatóanyaga (amoxicillin + klavulánsav)  az elsőként választandó antibiotikum szájsebészeti beavatkozásokat követően, de nagyon hatékony a Dalacin kapszula is. Azt javaslom, kezdje el szedni az Augmentint, ha a sebgyógyulás kapcsán nem tapasztal javuló tendenciát, akkor keresse fel ismételten kezelőorvosát! Az első 4 – 5 napban nem javasolt öblögetni, cukorkát szopogatni, mert a vákuumhatás kisodorhatja a véralvadékot a sebből, így a csont felülfertőződhet. Vízbe mártott kekszet, levest, főzeléket természetesen lehet fogyasztani. Fontos, hogy a seb felületét puha sörtéjű fogkefével tartsa tisztán, mert ha a lepedék lerakódik a véralvadékra, akkor az befertőződhet, és a sebgyógyulás elhúzódik, fájdalmassá válik.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk