A fogorvos válaszol

Foghúzástól való félelem

T. Klaudia

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

Van egy nagyon csúnya lyukas fogam a bölcsességfogam mellett felül. Megkeseríti a mindennapjaimat, de nagyon félek elmenni kihúzatni, mert az előző is begyulladt, és most sem forrt össze rendesen az ínyem. Attól félek hogy újra begyullad az eltávolított fog helye, és megint kanalazni kell. Ez mellett a jobb felső frontfogat is ki szeretném húzatni, de nagyon nagyon félek. Szívesen olvasnám a tanácsait, hogy mit tehetnék, hogy legyőzzem ezt a félelmemet.

Válasz

Kedves Lia!

Fogeltávolítást követően van néhány szabály, amit érdemes betartani annak érdekében, hogy elkerüljük a véralvadék szétesését, távozását  a sebből. (A sebet nem szabad szívogatni, öblögetni, ellenben puha fogkefével a húzás másnapjától mosni kell.)  Továbbá általánosságban ritkábban fordul elő alveolitis felső fogak eltávolítása után, azonban ha napi szinten panaszt, fájdalmat okoz a foga, javasolt lenne mihamarabb elvégeztetni a szükséges kezeléseket. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk