A fogorvos válaszol

fogideg-gyulladás

Jónapot kívánok Dr Nő/ÚrAz lenne a kérdésem hogy van egy fogam ami be lett tömve egyenlőre még nem fáj meg nem is érzékeny annyira de mikor rászívtam akkor nagyon fájt ez a fájdalom 2 3 percig tartott. Alapesetben nem fáj nincs lüktető fájdalom, sem lefekvéskor.És fog össze szorításánál sem érzek fájdalmat. Az lenne a kérdésem hogy mitől van ez ,illetve elképzelhető e hogy a fogideg be van gyulladva?És honnan lehet észre venni ha egy fog elhal?

Válasz

A leírása alapján nem valószínűsíthető, hogy a fogat ellátó ideg be lenne gyulladva. A probléma hátterében nem megfelelően záró tömés, esetleges szuvasodás, szabadon levő fognyak… lehet.

A fog elhalását szájüregi vizsgálat, vagy előrehaladottabb esetben röntgenfelvétel kimutatja. Ekkor a fog fokozott melegérzékenységet mutat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk