A fogorvos válaszol

fogideg sérülés?!

Tisztelt Doktor Úr Doktor Nő!Néhány nappal ezelőtt karate edzésen voltam, ahol a fejemet eltalálta egy rúgás, melynek köszönhetően az alsó és a felső állkapcsom összecsapódott. Ennek köszönhetően a baloldali felső szemfogam és a mellette található fogak megütődtek. A szemfogam azóta is zsibbad, nyomásra érzékeny. Mindemellett valahonnan folyamatosan kisebb vérzést tapasztalok. Az ok amiét írok Önöknek az az, hogy a szemfogam fölött úgy 5 cm távolságra az arcomon keletkezett egy kis bevérzés az arcbőrömön, melyet megnyomva erős nyilallást, zsibbadást érzek a fogamban. Szeretném megkérdezni Önök szerint lehetséges, hogy a tárgyban szereplő sérülést szenvedtem?! Ha nem, akkor segítenének nekem, hogy mit tegyek. Hétvégén még pihentetem, de jövő héten, amennyiben nem múlik a fájdalom felkeresem a háziorvosomat!Előre is köszönöm a válaszukat!Üdv:Gubán József

Válasz

A szemfog gyökércsúcsa fölött lép ki egy érző ideg a csontból. Ha ezen a területen alakult ki kisebb vérömleny az nyomhatja az ideget, ez okozhat fájdalmat illetve zsibbadás érzést. Ez idővel magától rendeződik. Azonban javslom, keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket, szükséges lenne szájüregi röntgenfelvételt készíteni annakj ellenőrzésére, nem repedt vagy tört-e el valamelyik fog gyökere. Továbbá javaslom, néhány hónapig havonta ellenőriztesse, vitális-e a foga, mert pusztán az ütéstől is elhalhat a fogideg, akkor pedig gyökérkezelni kell.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk