A fogorvos válaszol

fogidegölő

Két hete az egyik fogamba raktak egy idegölőt. Most két hét után visszamentem, mondta, betömi. Elkezdett fúrni, de nagyon fájt. Erre betett még egy idegölőt, mondta, hogy akkor még két hétig maradjon ez is, utána folytatja.Ez normális dolog? Eddig akárhányszor idegelni kellett egy fogamat, mindig érzéstelenitették, és kiszedték az ideget azonnal. Mi folyik itt???

Válasz

A leírásából nem derül ki, hogy melyik fogról és így hány gyökércsatornáról van szó. A többgyökerű, esetleg járulékos gyökércsatornákkal rendelkező fognál, illetve a nagyon görbe csatornáknál előfordul, hogy első alkalommal nem sikerül maradéktalanul eltávolítani a begyulladt idegszálat. Ilyen esetekben alaklmaznak idegölő pasztát, amelynek hatástartama 1 hét. Ha ezt követően a fog a gyökérkezeléskor még mindig érzékeny, akkor vagy járulékos csatornát kell keresni, vagy a görbületen végigmenni, persze mindezt érzéstelenítésben!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk