A fogorvos válaszol

fogimplantátum

B. Edina

Jó napot!

A cisztával 4-szer műtött, jobb felső kettes fogammal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni Önöktől.
A 4. műtét előtt a fogat már eltávolították. Ezután vártunk 6 hónapot. Majd felkerült az implantátum, de a ciszta ismét visszatért… (A műtét előtt a röntgen felvételen nem látszott)
Az implantátum felhelyezése után körülbelül 4 héttel jelentkezett ismét gyulladásos állapot, így megint meg lett műtve.
Jelenleg felkerült az implantátum, nyugalmi helyzetben van a csap és a környezete, röntgenen nem látható ciszta „csak” hegesedés, amit őszintén szólva én nem is tudok értelmezni, hogy ez jó e.
Eleget vártunk a műtét után, így elkészült a felhelyezendő fog.
A csap körül viszont olyan mértékű az ínyveszteség, hogy borzalmasan nézett ki a próbafelhelyezés után.

Valóban nincs arra lehetőség, hogy a felhelyezendő foghoz valamilyen módon kapcsolódjon egy íny szakasz, ami esztétikailag eltakarná a szétkaszabolt ínyrészt?
További műtétet(ínykorrekció, csontbeültetés stb.) nem szeretnék, csupán az érdekelne, hogy esztétikailag lehet e bármit is tenni ezzel a résszel.
Tapasztalatuk szerint van bármiféle ráhatása a embernek, arra hogyan előzhetné meg a ciszta újrakeletkezését?

Köszönöm szépen!
Boros Edina

Válasz

Kedves Edina!

Alapvetően röntgen felvételről nem lehet megállapítani, hogy van-e ciszta, vagy nincs, ehhez minden esetben egy CT felvétel a minimum.

Válaszolni kérdésére pedig sajnos nem tudok, ehhez meg kell néznie egy parodontologus, vagy egy szájsebész kollégának élőben a területet, hogy lássa mi is a gond, és azt hogyan lehet orvosolni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk