A fogorvos válaszol

Fogimplantátum

D. Márta

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Egy hete a bal alsó 7-es és 6-os fogam helyére került implantátum.
A 6-os fogam kb. 20 éve lett kihúzva, a 7-es gyökérkezelt fogam pedig októberben került műtéti úton eltávolításra, gyulladásban volt. Akkor egyúttal csontpótlást is kaptam.

A kérdésem, hogy a 6-os fog helyén normális, hogy fáj az ínyem nyelés közben, illetve olykor beszéd közben is, egy hét után is? Olyan érzetet ad, mintha frissen húzott fog helye lenne, ami nincs összevarva és a nyílt sebet szívogatnám. Legjobban talán így tudom az érzetet leírni. Ez az érzés egy benyilaló fájdalom, ami nehezíti az étkezést is.
Lázas nem voltam, nincs feldagadva az arcom, amennyire én látom, az ínyem sincs begyulladva.

Mi lehet a baj? Most már eléggé aggaszt!

Köszönöm a választ előre is!

Válasz

Kedves Kérdező!

A műtét pontos körülményeiről sajnos nincs elegendő ismeretünk. Egy hét elteltével amúgy is aktuális lenne a varratszedés, javaslom a fennálló panaszokkal keresse fel a beavatkozást végző kezelőorvosát, ő fog tudni Önnek válasszal szolgálni. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk