A fogorvos válaszol

Fogíny

R. Lívia

Tisztelt Doktor!
Kb.két hete elkezdett előtörni a bölcsességfogam és rá egy hétre begyulladt az ínyem. Egy pár fogamnál az ínyemen seb keletkezett. Szombaton ölögettem sós vízzel arra gyanakszom, hogy amiatt. Tegnap elkezdtem meridol szájvizet használni és vettem Vitinne Plusz tablettát. Esetleg tudna valamit ajánlani ami felgyorsítja a gyógyulást?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Az előtörésben lévő bölcsességfogak kapcsolatban javaslom keressen fel szájsebész fogorvos kollégát, érdemes tájékozódni azzal kapcsolatban, hogy a fog teljes előtörésének van-e reális esélye. Ha nem, az eltávolításával a továbbiakban a hasonló panaszok megelőzhetők. Amikor az előtörésben lévő bölcsességfog körüli íny begyullad, előfordulhat, hogy aphtak is megjelennek a szájban. Ezek kezelésével (vagy egyéb mechanikai ínysérüléssel is) érdemes fogorvosát felkeresnie. Addig is erős, a nyálkahártyát irritáló anyagok, szájvizek használatát mindenképp mellőzze. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk