A fogorvos válaszol

fogíny begyulladása

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!Két napja hirtelen begyulladt az egész fogínyem, alul-felül, külső oldalon erősebben. A dolgot időben ahhoz tudom kapcsolni, hogy kis elszíneződés miatt kevés szódabikarbónával mostam fogat, egyszer. Nem tudom, mennyire volt ez önmagában nagy hiba, de már egyszer pár hónapja próbáltam, és akkor nem volt semmilyen kellemetlen következménye. Most viszont két napja az ínyem piros, helyenként mintha véraláfutásos lenne, a fogmosás kellemetlen, viszketéshez hasonlatos érzés kíséri, és erősen vérzik is. Soha korábban nem volt ilyen problémám. 26 éves vagyok, két lyukas fogam van, mindkettőn csak pici felszíni lyuk volt, amit évekig békén hagyott a fogorvos, aztán hosszas unszolásra pár perc alatt tisztított és tömött. Alapvetően mindig „meg van elégedve” a fogaim és az ínyem állapotával minden fogorvos. Most nagyon megijesztett ez az állapot, és mindenképpen kezeltetni szeretném. Sajnos viszont jelenleg anyagi okokból nem tudok az állandó fogorvosomhoz menni, erre legkorábban április elején van mód. Várhat addig ez a probléma, vagy mindenképpen azonnali beavatkozásra van szükség? Ha várhat, mit tudok tenni addig annak érdekében, hogy az ínyem mihamarabb gyógyuljon, és a további problémákat kivédjem?Válaszát előre is köszönöm!Dóra

Válasz

Azt javaslom, továbbra is alaposan tisztítsa a fogait, az ínyt puha sörtéjű fogkefével mossa! Szájöblögető használatát higítva javaslom, C vitamin szedése segíti az íny regenerációját. A szájnyálkahártya és az íny nagyon jól gyógyul, ha a panaszai pár napon belül nem javulnak, akkor azt javaslom, keressen fel egy szakembert!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk