A fogorvos válaszol

Fogíny és erzékeny fog

.

Tisztelt doktornő/úr! A Bal felső egyes fogamról nagyon kis mértékben mintha egy részen vissza lenne húzódva a fogínyem! Érzékeny melegre és hidegre egyaránt! Mas problémám nincs vele…hogy lehet kezeltetnem ezt a fogat h ne legyen erzékeny?

Válasz

Kedves Kérdező!

Először is ki kellene deríteni a probléma pontos okát. Alapvetően ez fogja eldönteni, hogy milyen típusú kezelés jöhet szóba.

Az esetek döntő többségében helytelen fogmosási technika okozza az íny visszahúzódását, esetleg nagyobb mennyiségű fogkő.

Lehet kapni különböző érzékeny fogakra való fogkrémeket, amik segíthetnek a fájdalom, kellemetlenség megszüntetésében, de a probléma okát nem fogják megoldani. Ezért kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk