A fogorvos válaszol

Fogíny fájdalom

M. Marti

Kedves Doktor Úr/Hölgy!

Az Apukámnak hirtelen fellépő fogíny fájdalma van. Nem vérzik a foga, nem is a foga fáj, hanem azt mondja, hogy a felső fogínye, valahol belül. Mindezek előzménye (kb.1 héttel ezelőtt), nem tudni, hogy összefüggnek-e, de a nyakán, hátul, barna foltok jelentek meg.
Korábban is volt ilyen problémája; teljeskörű kivizsgáláson volt fogorvosnál (röntgenezték), háziorvosnál, vérvételen, mégsem találtak semmit. És most megint ez a felállás, ugyanazok a tünetek mint korábban. Okozhat ilyen tüneteket úgy fog, hogy azt a szakember egy röntgenen nem látja? Hogy mindent rendben talál, mégis fájdalma van a páciensnek? Valószínűsíthető, hogy egy másik helyen leledzik a probléma forrása és oda sugárzik ki?

Segítő válaszukat ezúton isköszönöm.

Minden jót kívánok!

Tisztelettel, M. Marti

Válasz

Kedves Marti!

Íny fájdalom esetén több dolog is felmerülhet.

Lehet gyógyszer mellékhatás, szájüregi gombás fertőzés, valamilyen szisztémás betegség, esetleg a területet ellátó ideg érintettsége, vagy valamilyen foghoz köthető probléma.

Javaslom, keressenek fel egy oráldiagnosztikában jártas szakembert!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk