A fogorvos válaszol

Foginy, nyalkahartya

H. Stefánia

A nyalkahartyamon, az arcom mindket oldalan ket luk van ami nem akar elmulni, de nem faj. Estenkent pedig hamlik a nyalkahartya es a foginyemen is elkezdtek apro lukak lenni ami viszont nagyon faj. Mitol lehet ez?

Válasz

Kedves Kérdező!

Az arca belső felszínén lévő két kis pont természetes anatómai képlet, a fül mögött elhelyezkedő nagy nyálmirigy kivezető csövének vége lesz az a két kis pötty. Itt ürül a nyál a szájüregbe (többek között)

A hámló nyálkahártyát sajnos nem áll módomban szájvizsgálat nélkül diagnosztizálni. Ehhez a szájvizsgálaton kívül még sok információ kellene, pl.: szedett gyógyszerek, általános betegségek, dohányzik-e stb.

Leggyakrabban afta szokott pontszerű, fehér foltot okozni, ami fáj is. Ez kb egy hét alatt el is múlik. Erre érdemes lehet beszerezni valamilyen készítményt, ami gyorsíthatja ezt a folyamatot.

Most sajnos csak akut ellátás lehetséges, ami azt jelenti, hogy ha nem múló fájdalma van, akkor ellátható.

Egyéb esetben a tökéletes szájhigiéne fenntartása az elsődleges most. Amennyiben a kialakult állapot fájdalommal jár és nem múlik egy héten belül, akut páciensként ellátható.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk