A fogorvos válaszol

Fogínygulladás

.

23 éves vagyok. Soha nem voltak fog problémáim. Szeptemberben voltam utoljára fogorvosnál, akkor meg is dicsértek, hogy nagyon szépek a fogaim és nagyon szépen mosok őket. Akkor leszedte a fogkövet is a fogaimról mindenhol.
Kb 1 hónapja jobb oldalt felül elkezdett fájni az ínyem. Nem gennyes, nem piros, nincs bedagadva csupán fáj és vérzik fogmosáskor. Elkezdtem használni listerine szájöblítőt hátha segít és igyekeztem jobban mosni a fogam. Sajnos nem javult semmi és azóta is ugyan úgy fáj és vérzik, viszont 1-2 hete mostmár több helyen is vérzik. Ott nem fáj. Van hogy akár 3-4 helyen is vérzik fogmosáskor, utána 2-3 napig nem, csak ott jobb felül ahol fáj is. Esetleg átterjedt máshova is? Vagy ez hogyan lehet, hogy régen soha semmi gondom nem volt, még csak vérzés sem, majd most ahogy egy helyen elkezdett fájni-vérezni, egy idő után mostmár viszont több helyen is vérzik alkalmanként fájdalom nélkül. Ez mitől lehet vagy mi okozhatja? Sajnos dohányzom is 8 éve.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Javaslom keresse fel kezelőorvosát, feltehetőleg egy szájhigiénés kezelést lenne szükséges végezni (fogkőeltávolítás + polírozás), ezt követően a vérzés és érzékenység is napokon belül szűnni szokott.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk