A fogorvos válaszol

Fogínygyulladás terhesség

.

Üdvözlöm!

Két hét múlvára van idöpontom fogorvosi vizsgálatra, viszont az ínyem nagyon vérzik, és több helyen be van gyulladva. Az Aperisan gélt ajánlották, 20 hetes terhesen szabad használni? Ha jól tudom terhesség alatt a zsálya kerülendö. Esetleg más alternatíva?
Curaprox fogkefét, Paradontax fogkrémet és Listerine szájvizet használok, de sajnos egyre rosszabb a helyzet.

Nagyon köszönöm válaszát!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Várandósság alatt a hormonális változásoknak köszönhetően az íny lazább szerkezetűvé válik valamint erekben gazdagabb lesz, ha a fogakon fogkő lerakódás is van, az tovább fokozza a gyulladásos tüneteket. Javaslom egy professzionális dentalhigiénés kezelés elvégzését valamint nagyon jó szájhigiénia fenntartását. 

Az Aperisan gél betegtájékoztatójában megfogalmazottak alapján, mivel nem állnak rendelkezésre megfelelő adatok, a szer alkalmazásának kerülése javasolt, esetleges használat előtt konzultáljon szülész-nőgyógyászával.

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk