A fogorvos válaszol

Fogkő

Tóth-Zsiga Katalin

Tisztelt Fogászat!
Biofilm terápia igénybevételéhez, szükséges-e a röntgenfelvétel?
Köszönettel:
Tóth Katalin

Válasz

Kedves Katalin!

Bármely fogászati beavatkozást, így a biofilm terápiát is csak egy egy évnél nem régebbi panoráma röntgen felvétel megtekintése után tudunk vállalni.

Röntgen felvétel nélkül a kolléga vakon dolgozik, és akár kárt is okozhat. Ettől eltérni olyan esetben tudunk, ha a röntgen felvétel kontraindikált egy előzőleg végzett sugárterápia miatt pl. Ilyenkor orvos kollégához kell először bejelentkezni, aki átnézi anamnézisét, szájüregi vizsgálatot végez és dönt arról, milyen formában tudunk eltérni a protokolltól.

A panoráma röntgen felvétel egyik igen fontos funkciója a szájüregi daganatok szűrése, korai felfedezése. Fentiek miatt az ettől való eltérés csak indokolt esetben lehetséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk