A fogorvos válaszol

fogkocogtatás

Az a gyanúm, hogy éjjel kocogtatom a fogaimat. Ezt úgy vettem észre, hogy egyszer magas lett egy tömésem, és többször éjjel arra ébredtem, hogy kocogtatom a fogat. Be is gyulladt sajnos. Más esetben is ébredtem arra, hogy ide-oda kocogtatom a fogaimat (nem csak egyenes irányba, de nem kifejezetten csikorgatom, mert hangja nincs). Nem tudom miért teszem :), már annak is örülök, hogy egyáltalán észrevettem, hogy talán ezzel okozom néha a fogaim gyulladását. Ha nagyon figyelek rá és ilyenkor direkt próbálom abszolút nem összecsukni a fogsoromat (főleg alvás közben), akkor a korábban kocogtatott fogam fájdalma is megszűnik. Vajon fogkocogtatás okozhat-e tényleg pl. gyökérkezelt fogban fél napra (reggeltől kezdve) fogfájást, és hogy tudnék rájönni, hogy tényleg sűrűn kocogtatom-e a fogaimat éjjel? Nem akarom ezzel tönkretenni a fogaimat. Hallottam arról, hogy van egy olyan speciális sín, amit ilyenkor lehetne használni, de elég hányingeres vagyok, így nem tudok hosszútávon semmit a számban tartani.

Válasz

Éjszakai harapásemelő sín használata javasolt, amely csak a fogívre terjed ki.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk