A fogorvos válaszol

Fogkorona

Jó napot kívánok

Alul-felül fém kerámia körkoronám van.Felsö több éve meg van problémám nem volt vele egész addig míg 2 éve alsora is korona került.
Az alsó már az elején hátul nagy volt azt korrigálták, még a próba ragasztás alatt lepattant belőle egy darab azt szintén javították végleges ragasztás előtt.
Utána kezdődött hogy a felsőből tört le darab utána az alsóból egyre több helyen.
Mikor hátul kisebbre vették elől nem igazitottak,lehet vajon ez a probléma?
Néha éjszaka ébredek arra hogy szoritom a fogsorom lehet ez miatt is hogy nem teljesen igazodik a két fogsorom egymáshoz?
Meg még az lenne a kérdésem hogy a felsőből ami lepattant azt lehet esetleg javítani mert sajnos pont elől van vagy teljesen le kell cserélni?
Válaszukat előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Ideig-óráig javítható kisebb sérülés a már végleges beragasztott pótláson.

Egyrészt egy alsó-felső körhíd esetében javasoljuk az éjszakai harapásemelő sín használatát. Másrészt, leírása alapján problémáinak kezdete az alsó pótlás készítéséhez köthető. Előfordulhat, hogy az okkluzió, a fogak érintkezése nem lett megfelelően beállítva. Ez magyarázná az éjszakai szorítást is (amennyiben a pótlás beragasztása után kezdődött) , illetve a lepattanásokat. Mivel egy rosszul beállított okkluzió komoly problémákat tud okozni, javasolnék egy gnatológiai szakkonzultációt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk