A fogorvos válaszol

fogkorona cseréje

Tisztelt Doktornő Doktorúr!Kedden veszik le a koronákat a két nagymetszőmről. Kérdésem az lenne, hogy a koronát hogyan távolítják el a fogínyről, amire hátul rá lett ragasztva. Nem sérül meg a fogígy a levétel következtében? Továbbá az is érdekelne, hogy létezik-e olyan eljárás, amely során csak egy bizonyos fogat fehérítenek hozzá a többihez ( nem gyökérkezelt fog, de lényegesen sárgább a többinél ).Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Lehetséges egyetlen fog fehérítése (csak rendelői eljárással), de nem garantálható, hogy pontosan olyan lesz a fehérített fog színe, mint a szomszédaié.

A korona eltávolítása során érzéstelenítésben átvágásra kerül a porcelán, aztán az alatta elhelyezkedő fémréteg (ha fémkerámia koronáról van szó). Ezt követően szétnyitja a kezelőorvosa a koronát, mint egy könyvet, már le is húzható a fogról a korona.
Az íny csak minimális mértékben sérülhet, másnapra regenerálódik.

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk