A fogorvos válaszol

Fogkorona levétele

Tisztelt Doktornő!Van egy fogpótlásom és mellette kétoldalról egy-egy korona, a koronák alatt lévő fogak gyökérkezeltek. Most az egyik korona alatt begenyesedett,de nem fáj csak rosz ízű ott a szám. Fogorvosom leakarja vágni a hidat,és kihúzni a fogamat.Kérdésem az lenne,hogy ezt a genyt máshogy nem lehet eltávolítani csak ha leszedik a koronát? Ha mindenképpe le kell vágni a hidat azt hogy csinálják és fáj-e nagyon?Válaszát előre is köszönöm:Anikó

Válasz

Amennyiben röntgenfelvételen igazolható, hogy a fogat el kell távolítani, úgy az a híd átvágásával végezhető el. Ez egy fájdalommentes beavatkozás, hiszen magát a fogpótlást fúrjuk. Továbbá a fogeltávolítás miatt kap érzéstelenítőt, így végképp nincs oka aggodalomra!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk