A fogorvos válaszol

Fogkorona utáni fogfájás

Tisztelt Doktornő!Bal also 7-es fogam egy évvel ezelőtt letört, gyökérkezelték majd betömték. A tömés idén év elején megadta magát és a fogorvos koronát javasolt. A fogat lecsiszolták, lenyomatot vettek. A korona felhelyezése 2 nappal ezelőtt történt meg, azonban nehézkesen ment végbe, ugyanis valamilyen okból kifolyólag a számat nem tudtam bezárni a felhelyezett koronával (tul nagy lett a korona). A koronát mégis felragasztotta a doktor, majd erősen belenyomta a helyére. Mivel elég nagy volt az a rész ami miatt nem tudtam a számat bezárni a koronát elkezdte lecsiszolni, furogatni, valamint az ép felső fogamból is levett bizonyos mennyiséget. Azóta az inyem folyamatosan fáj, és a szám továbbra sem záródik rendesen, valamint úgy érzem mintha a korona mozogna, legalábbis nyomásra nagyon érzékeny. Érdeklődni szeretnék, hogy ez az érzékenység idővel el fog e múlni, vagy itt komolyabb problémával kell szembenéznem? Azóta sajnos enni nem tudok rendesen, mivel a fogam összeér a felső sorral, és kocogtatja csikortatja azt. Mit tanácsol, keressek-e esetleg más orvost, vagy maradjak ennél a doktornál? (érthető okokból megrendült a bizalmam benne)Köszönettel: Dániel

Válasz

Ha a fogak nem érintkeznek megfelelően, akkor nagy valószínűséggel túl magas a korona. Ilyen esetben, mivel be lett ragasztva a korona, sajnos újra el kell készíteni a fogművet.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk