A fogorvos válaszol

Fogkorona visszaragasztás.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!A minap leesett a bal felső 4-es és 5-ös fogamon (fogcsonkomon) található fogkorona-híd.Az érdekesség benne az, hogy a koronák belsejében simán bennmaradt a két tömés (nem amalgán, hanem ha jól emlékszem, UV-fénnyel megkeményített fogszínű tömés).Nos, a fogorvosom a koronahidat úgy ragasztotta vissza, hogy a fogkoronákban rekedt töméseket megtisztította, a fokcsonkjaimban lévő lyukakba (amik igen nagyok) tett valamilyen fehér, savas masszát, és visszanyomta bele a koronákat – a benne rekedt tömésekkel együtt. Ezután percekig össze kellett szorítani a fogaimat, és 2 órán át nem ehettem.A kérdésem az lenne, hogy ez Ön szerint megfelelő megoldása volt-e a helyzetnek, ill. mi lehetett az a fehér anyag? Attól tartok ugyanis, hogy csak „sima” fogkorona ragasztó volt, és ez nem fogja a helyén tartani a régi, már évek óta megkeményedett tömést. A?gy ha a tömés ellazul a fogszövettől, ismét kiesik a korona.

Válasz

A ragasztóanyag típúsa lehet hagyományos, önkötő, vagy speciális duál kötésű. Korona típúsonként eltérő, hogy melyiket ajánlott használni.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk