A fogorvos válaszol

Fogkorona visszaragasztás.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!A minap leesett a bal felső 4-es és 5-ös fogamon (fogcsonkomon) található fogkorona-híd.Az érdekesség benne az, hogy a koronák belsejében simán bennmaradt a két tömés (nem amalgán, hanem ha jól emlékszem, UV-fénnyel megkeményített fogszínű tömés).Nos, a fogorvosom a koronahidat úgy ragasztotta vissza, hogy a fogkoronákban rekedt töméseket megtisztította, a fokcsonkjaimban lévő lyukakba (amik igen nagyok) tett valamilyen fehér, savas masszát, és visszanyomta bele a koronákat – a benne rekedt tömésekkel együtt. Ezután percekig össze kellett szorítani a fogaimat, és 2 órán át nem ehettem.A kérdésem az lenne, hogy ez Ön szerint megfelelő megoldása volt-e a helyzetnek, ill. mi lehetett az a fehér anyag? Attól tartok ugyanis, hogy csak „sima” fogkorona ragasztó volt, és ez nem fogja a helyén tartani a régi, már évek óta megkeményedett tömést. A?gy ha a tömés ellazul a fogszövettől, ismét kiesik a korona.

Válasz

A ragasztóanyag típúsa lehet hagyományos, önkötő, vagy speciális duál kötésű. Korona típúsonként eltérő, hogy melyiket ajánlott használni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk