A fogorvos válaszol

Fogkorona

T. Éva

Tisztelt Doktor úr/hölgy!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy fogkorona fölött gyulladt az íny ami nagyon fáj is most egy pár napja. A kérdésem az lenne, hogy korona alatt lehet fogkő leszedést végezni? Kismama is vagyok ráadásul mit lehet tenni hogy javuljon az íny állapota?

Rendszeresen tisztítom és fogselymezem.

Köszönöm válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen a koronázott fogak dentalhigiénés kezelését is el lehet és szükség esetén el kell végezni. A várandósság alatt végbemenő hormonális változások miatt erekben gazdagabbá válhat az íny, gyakoribb az ínygyulladás kialakulása. Éppen ezért fontos a megfelelő otthoni szájápolás, emellett pedig szájhigiénés kezelés. Javaslom, keresse fel fogorvosát vagy higiénikusát!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk