A fogorvos válaszol

Fogkrém

V. Keresztnév

Jó napot kívánok.Én még fiatal vagyok és sajnos nagyon romlanak a fogaim.Körübelül 1 éve nem eszek édességet maximum 2 2 havonta meg eszek egy kis szelet csokit csak vizet iszok (csak ebédet és vacsorát eszek).Sok lyukas fogam van és nem teljesen értem hogy miért 2 szer mosok egy nap fogat.A fogorvosom ajánlotta a sensodyne Repair & protect fogkrémet maga szerint ez segíthet mert nagyon elvagyok bizonytalanidva mert nem akarom elveszteni a fogaimat.Esetleg tudna tanácsot adni?Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Az ajánlott fogkrém használatával egyetértek. Emellett nagyon fontos, hogy naponta kétszer megfelelően kell ápolni a fogakat. Javaslom, hogy vásároljon plakkfestő tablettát, fogmosás után elrágja, és ez megfesti a fogon maradt lepedéket, így begyakorolhatja, mely területeken szükséges alaposabban odafigyelni fogmosáskor. A szuvas fogakat mielőbb kezeltesse, ha nincs aktív szuvasodás a szájban, úgy könnyebb a jó állapotot fenntartani. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk