A fogorvos válaszol

fogmeder gyulladás

Tisztelt Doktornő !Kedden kihúzták a pár hete gyökér kezelt,gennyes gyökerű fogamat.Ma visszamentem a fogászatra, mert még 3 nap után is dagadt az arcom,fájnak a fogaim, és a fogam helye.Az orvos megállapította, hogy fogmedercsont gyulladás van, mert az egyik gyökér helye nyitott, a másik kettőé zárt.Nem nyúlt hozzá, hanem felírt 300 mg-os Dalacin antibiotikumot, amiből 3*1-et kell szednem.Most ahogy kicsit utána néztem ennek a dolognak, félek, hogy mivel nem lett kitisztítva a nyílt seb, hogyan fog ez nekem rendesen begyógyulni,meddig fog fájni, nem fog e még tovább fertőződni. Vagy nyugodjak meg, elég lesz az antibiotikum ?Várom véleményét. Köszönettel : M

Válasz

Nem okvetlenül szükséges minden esetben újból kitítsztítani a fogeltávolítás utáni fogmedret.

Az antibiotikum szedésének megkezdésétől 3 nap múlva várható érzékelhető javulás, fájdalomcsökkenés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk