A fogorvos válaszol

Fogmegütés

Jó estét!Az lenne kérdésem, hogy kb.3 napja megütöttem a bal első fogam evés közben a kanállal, azóta érzékeny és kicsit fáj is.Néztem magamnak tükörben ill.fénynél, de nem láttam rajta repedést és nem is tört le belőle.Csak azokat a hajszálrepedéseket látom, amik másnak is vannak!Vettem rá ma, sensodyne repairt meg is mostam vele!Az lenne a kérdésem, hogy mitől fájhat, meg hogy ha megrepedt volna akkor azt látnám-e?Illetve meddig lesz érzékeny?De biztos az izgulásm is szerepet játszik abban, hogy érzem hogy érzékeny.Nagyon izgulok miatta!Várom válaszukat!Köszönöm:T. Judit

Válasz

A fog kismértékű ütődése során a fogágy sérül, ez enyhe fokú zúzódást jelent, amire a szövetek duzzanat képződéssel reagálnak. Mivel a csont nem tud tágulni, ezért a fog enyhén (tizedmilliméternyit) kiemelkedik a fogmederből, pár napra nyomásra, ráharapásra érzékennyé válik. Valószínűleg ez történhetett az Ön esetében is, amennyiben a panaszai pár napon belül nem javulnak, azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk