A fogorvos válaszol

fogmentés

.

Tisztelt Doktornö/ Doktor Úr!
Egyik alsó metszöfogamat kb. 30 évvel ezelött rezekálták és acélstifttel megerösítették. Mindeddig rendben is volt. Pár napja begyulladt a gyökércsonk alatt, de nem gennyes. Antibiotikumot kaptam és az orvosom szerint legjobb lenne kihúzni. Én szeretném, ha megmaradna, Hogyan lehetne megmenteni ezt a fogat? Van-e arra esély, hogy a gyulladás megszünte után, megint panaszmentes leszek.
Válaszát köszönöm, üdvözlettel:
V. Zsuzsanna

Válasz

Kedves Zsuzsanna!

A kérdése megválaszolásához szükség lenne egy személyes vizsgálatra és röntgenfelvétel készítésére, anélkül nem tudhatjuk, mekkora kiterjedésű a gyulladás, esetleg el van-e repedve, törve a gyökér. Azt is szükséges lenne tudni, hogy a fogban milyen csap van, el lehet-e azt távolítani a gyökértömés cseréjéhez vagy sem. Kérem, kérjen időpontot személyes konzultációra, hogy megválaszolhassuk a kérdéseit. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk