A fogorvos válaszol

Fogmosási technika több, egymás lévő fog húzásakor

H. Gábor

Tisztelt Uniklinik!

A mai napon több egymás mellett lévő felső fgpgam lett eltávolítva, ezekből 6 db már híd tagja volt, egy pedig rendes fog még.
Több oldalon érdeklődtem a helyes fogmosási technikáról, de eddig sehol sem kaptam választ.
Öblögetni még tilos,akkor mi a teendő?

Várom válaszukat!

Üdvözlettel: H. Gábor

Válasz

Kedves Gábor!

Ha a sebeket nem látták el varratokkal, akkor a kezelés másnapjától puha, fogkrémes fogkefével kell áttisztítani az ínyt. Ha varratokat helyeztek be, nem javasolt a fogkefe használata, inkább fogkrémes ujjal vagy benedvesített fültisztítóval kell NEM ecsetelni, hanem alaposan letörölni a sebet, hogy sárgás fehéres lepedék ne maradjon rajta. Öblögetni egy hétig valóban nem szabad, nehogy távozzon a sebből a véralvadék, mert az fogmedergyulladáshoz és következményes fájdalomhoz vezet. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk