A fogorvos válaszol

fognyaki szuvasodás

Tisztelt doktor úr/nő már a 4.fogorvosnál álltam fel a székből 12 évig tökéletesek voltak az amalgám töméseim a fogorvosom rávett hogy cseréltessem ki őket a felső rágófogakon, fényre kötő valami fehér anyagra. 1 éven belül sorra rommá törtek ezek a fogak, hogy megmenteni se lehetett őket ki lettek húzva. Sajnos a sok sikertelen kezeléstől és a sok kútba dobott pénzből kiábrándulva elhanyagoltam fogaim és nagymértékű mély fognyaki szuvasodás lépett fel ezt még helyre lehet hozni? Nagy mértékűről beszélünk és mi ennek az ára front, rágó fogaknál fájni nem fáj és nem érzékeny előre is köszönöm!

Válasz

A szuvasodás mértékének megítélése a páciensek részéről sokszor szubjektív, láttatlanban csak általánosságokat tudok az Ön esetére mondani. Egy fogtömés rendelőnkben kiterjedésétől függően 13.000 Ft – tól értendő. Ha a szuvasodás mértéke miatt a fog töméssel már nem állítható helyre, akkor a fogra koronát készítünk, a lecsiszolt fogcsonk szuvas részeit tömőanyaggal építjük fel. Ennek a megoldásnak a költségei a korona anyagától függően 39.500 Ft – tól és a csonkfelépítéstől függően ( + 15.000 Ft / fog) kerülnek elszámolásra. A korona elkészüléséig ideiglenes koronával látjuk el a lecsiszolt fogat, ez eljárástól függően 6.500 Ft járulékos költséget jelent.  Ha a fogcsonk nem felépíthető, gyökércsapot készítünk a korona alá, de ehhez a fogat gyökérkezelni is kell! A gyökérkezelés ára egy gyökércsatorna esetén – ez jellemző a frontfogak esetében – 18.000 Ft / fog. A csap anyagától függően 21.000 Ft – tól érhető el rendelőnkben.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk