A fogorvos válaszol

Fognyaki tömés után sérült íny

.

Üdvözlöm! Másfél hónapja fognyaki tömést kaptam egy pesti klinikán alul az egyik metsző fogam külső részen, amit rá 2 hétre korrigálniuk kellett, mert csak rosszabb lett, mint volt. Most úgy néz ki talán jó lesz, viszont már amikor először csinálták is visszahúzták az ínyemet (gondolom hogy jobban hozza férjének) és azóta nem akar “visszanőni”. Ez enyhe érzékenységet/ fájdalmat okoz. Nem nagyon volt ezidáig szükségem fogászati beavatkozásra, így nem igazán tudtam mire számítsak. Gondolom az ínyem már nem fog visszanőni. Kérdésem az lenne, hogy ez a szakszerű eljárás? Legyalulni az ínyt? Másrészt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e javítani a helyzeten illetve hogyan. Köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem lehet véleményt alkotni arról, mennyire húzódott vissza az ínye illetve javaslatot sem tudok ezért tenni ennek korrigálására. Azonban az tény, hogy egy mély fognyaki szuvasodásnál ha az íny ráborul az üregre, nem lehet korrekt módon betömni a fogat, ilyenkor ún. megfelelő eszközökkel próbáljuk óvatosan láthatóvá és hozzáférhetővé tenni a területet. Ha az íny valóban jelentősen visszahúzódott, javaslom keressen fel parodontológus szakorvost, akivel megvitathatja a korrekciós lehetőségeket.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk