A fogorvos válaszol

Fogpapilla recesszió

Kovács Klarissza

Az 11 és 21 metszőfogaim között évekig fogkő volt,amit egy alapos depurálás során sikerült eltávolítani, viszont esztétikai hátránnyal járt sajnos ,mivel az ínyem azon a területen visszahúzódott ( kis mértékben). Olvastam, hogy létezik olyan parodontológiai műtét mely során ínyszövetet pótolnak pl olyan esetekben amikor az ínysorvadás már annyira kiterjedt apikális irányba hogy a gyökérfelszín is látszik. Az lenne a kérdésem, hogy az íny szövetpótlásra/ínyhosszabbításra a papilláris részen is van lehetőség? Nem csak esztétikai okokból lenne indokolt hanem szájhigiéniai szempontból is kedvező lenne ha a visszahúzódott ínyt lehetne pótolni.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ez minden esetben egyénileg eldönthető kérdés. Ilyenkor nagyon fontos a szájvizsgálat, illetve a kiegészítő röntgen felvételek megtekintése.

Parodontológus kollégához kellene egy konzultációs időpontot kérni, hogy pontos információval tudjunk szolgáni Önnek!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk