A fogorvos válaszol

fogpiszkáló

.

Tisztelt szakértő.Az 5 éves kislányomnak tegnap megnyitották a bal alsó 5-ös fog gyökerét mert fájt neki és genny jött mellette az ínyéből,és azt mondták ezt így nyitva is hagyják végleg,hogy tisztuljon.Aztán ahogy haza értünk evett és ahogy az étel belement fájt neki és én fogpiszkálóval kiszedegettem neki az ételt belőle.Aztán amikor végeztem láttam,hogy a fogpiszkáló végének az egyik fele megvan a másik nincs és nem tudom,hogy ilyen hiányos volt-e előtte is vagy pedig meg volt repedve és beletört a gyökércsatornába,kb.1mm hiányzott belőle.Kérdezni azt szeretném ha beletört akkor a fogorvos ha visszaviszem ki tudja szedni,esetleg röntgen is kell hozzá?Valamint ahogy folyamatosan kerül bele étel lejjebb mehet egészen a gyökér végéig és ott bele tud szúródni mint egy szálka az ínybe vagy idegbe?Ha véletlenül nem tudnák kiszedni okozhatna ott bármi bajt?Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Javaslom, keressék fel a kezelőorvost, bár a betört darab nem fog levándorolni a csatornában, a felszínről az eltávolítása javasolt. A továbbiakban nem javaslom, hogy fogpiszkálóval tisztítsák a fogat, inkább alaposan kell mostni fogkrémes fogkefével.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk