A fogorvos válaszol

Fogpótlás

V. Éva

Márciusban lesz egy éve ,hogy teljesen fogatlanná váltam ! Igaz van műfogam a felsőt megszoktam, de az alsót nem tudom !

Szeretném megkérdezni, hogy a Valplast fogsor alsó, fölső az én esetemben javasolt e? És mennyibe kerülne?

Köszönöm válaszát előre is !

Válasz

Kedves Kérdező!

Rendelőnkben nem támogatott a Valplast műfogsor végleges fogsorként való alkalmazása, ugyanis hosszú távon negatív hatást gyakorol az állcsontokra.

További hátránya ennek a fogpótlásnak, hogy hosszú távon, kb. évente újat kell készíteni belőle. A fogatlan állcsont jellemzője, hogy a csont lassan, de folyamatosan sorvad, az alakja változik, így a készült teljes lemezes pótlásokat időről-időre javítani kell. Ezt hívjuk alábélelésnek. Ez jelenleg a Valplast fogsoroknál nem megoldható.

Egyéb, az alsó teljes lemezes pótlást rögzítő eljárást javasolnék, melyről személyes konzultáció keretében tud érdeklődni kollégáimnál.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk