A fogorvos válaszol

Fogpótlás

.

Kedves Doktornő!

Korábban érdeklődtem ( és választ is kaptam) az implantátum lehetőségéről autoimmun pajzsmirigy betegség esetén.
Ez úttal azt szeretném megkérdezni, hogy az alsó fogsornál a hiányzó utolsó két ( 6-os, 7-es) fog pótlására milyen lehetőség van az implantátum beültetésén kívül?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Tibor

Válasz

Kedves Tibor!

Az utolsó rágófogak pótlása, amennyiben az implantátum beültetése nem kivitelezhető 2 módon lehetséges:

1. Egyéb foghiányok miatt alulra kiterjedt hídpótlás, úgynevezett körhíd készül, és ennek utolsó tagja után egy szabad vég, más néven lengő tag „lóg le” a pótlásról. Ez nem lesz olyan nagy fog, mint ami hiányzik, és picit kompromisszumos megoldás.

2. Kivehető fogpótlással pótoljuk a hiányzó rágófogakat, amely különböző módokon kapcsolódhat a maradék fogakhoz. Ennek részletezése, és lehetőségei meghaladják jelen levél kereteit, illetve több információt igényelnek a szituációról.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk