A fogorvos válaszol

Fogpótlás

Jó napot!
26 éves vagyok és 2 szemfogam még tejfogy az egyik elkezdett romlani, a szájpadlásomban ott van a 2 maradandó fog, a fogorvos a fogszabályozást tanácsolta de az lenne a kérdésem,hogy híddal vagy fogpótlással ez nem lenne megoldható? A röntgen alapján elég ferdén állnak fent a fogaim, illetve a fogszabályozás idején nem lenne ott fog ami nagyon zavarna.
Előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Biztosan megoldható lenne az eset hídpótlás készítésével is, de ahhoz legalább 4, feltételezhetően egészséges fogat kellene lecsiszolni. Ennek későbbiekben biztosan lenne negatív következménye, hiszen Ön nagyon fiatal, a most készített pótlásokat az életében még legalább egyszer cserélni kell.

Amennyiben lehetséges, a szemfogak lehúzása és sorba állítása nagyon jó döntés.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk