A fogorvos válaszol

Fogpótlás

B. Edit

Tisztelt Doktor!

Olyan próblémám lenne,hogy a jobb alsó hatos és hetes fogaimra fogpótlás készül. A 6 ossal semmi gond nincs viszont a hetes fogamba belekerült a csap és ugye arra majd a korona. 3 napra rá begyulladt az ínyem oldalt. És a fogam is tompán fájt,nyomásra érzékeny. Mondtam a dokimnak,de azt mondta ínygyulladás és az a gyökérkezelt fog nem fájhat. Most ecseteli. De a csap behelyezése után kezdődött ez a fájdalom. Az lehetséges hogy a csaptól gyulladt be?Én úgy érzem. Ilyenkor mi a teendő? A csap ha kiveszik gondolom tönkre megy.
Köszönöm válaszát!
Szép napo : Edit

Válasz

Kedves Edit!

Egy gyökérkezelt fog, amennyiben annak kezelése nem volt sikeres, újra begyulladhat, okozhat panaszt.

Amennyiben Ön panaszait kifejezetten a csap beragasztásához köti, úgy előfordulhat az is, hogy a csap helyének előkészítésekor megsértették a gyökeret, esetleg perforálták. A fentiek természetesen a legrosszabbat feltételezik, de ezeket ki kellene zárni, mielőtt a végleges korona felkerül.

Természetesen én nem látom ezt az esetet most, előfordulhat, hogy valóban csak egy kis ínygyulladásról van szó.

Ehhez első körben egy röntgen felvételt kellene készíteni, és ha azon felmerül valamilyen probléma, esetleg egy CT felvétel készítése is szóba jöhet.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk